onsdag 14. januar 2009

Middags-oppskrift

Oppgave 4 Ditt OG Datt side 63

Nettradio:

Hei og velkommen til ”Kjøkken-kjekt” på Radio-P1. I dag skal vi lage en god og tradisjonsrik middag som hele familien kan nyte. Vi skal nemlig lage ”Raspeballer” eller ”Kommler” som retten ofte blir kalt spesielt på Vestlandet.

Det første vi skal begynne å gjøre i dag, er å få skrellet 10 poteter og så fyller jeg en kjele med 4 liter vann og sette den på komfyren. Ja, da hadde jeg jo skrelt noen poteter på forhånd, så det neste jeg skal gjøre nå, er å mose alle potetene i en stor og god bolle.

Da var det gjort. Nå skal vi bare tilsette 2 teskjeer med pepper og 3 spiseskjeer med salt og så skal vi røre rundt. Jeg liker å bruke hendende best, fordi da får du blandt alt mye bedre i sammen.

Ja, da var vi snart ferdige med denne blandingen. Det neste vi skal gjør nå, er bare å ta litt av blandingen i handa og deretter forme blandingen om til middelstore baller og så legge dem oppi det kokende vannet. Da dette er gjort, er det bare å sette lokket på kjelen og sette seg tilbake i sofaen en times tid, så er det middag.

Takk for meg og lykke til.




Jeg synes det var greit å gjøre oppgaven, fordi den ikke var noe spesielt vanskelig. Jeg klare å finne på hva jeg skulle skrive uten å stoppe å tenke i flere minutter.

Ingen kommentarer: